Koleszko zawsze jezdziłem na 10w40 castrol kiedy nadeszla pora na wymiene oleju pojechałem do typa i zalał mi olej tez 10w40 ale stosuje sie go raczej w wiekszosci do silników benzynowych, i zaczeła sie polka, piski i wycie i obawa co sie stanie . Nastepny mechanik stwierdził ze miał taki przypadek i zalali focusa 5w30 i tamtemu pomogło niby , a wiec i mi zaproponowal zalanie 5w30 byłem zdziwiony ze takim przeciez to syntetyk a nie pół syntetyk. Gdy wyjechałem z warsztatu po kilku minutach sie zaczeło wycie i piski[dół totalny],gdzies wyczytałem na jakims forum ze to jest przyczyna zle dobranego oleju o zlych parametrach, a wiec poraz trzeci w ciągu miesiąca postanowiłem wymienic olej w warsztacie gdzie zawsze jezdziłem. Zalali 10w40 castrol do diesla i wycie zaczyna ustawac, stwiedzili mechanicy ze nie mozna zmieniac oleju z półsyntetyku na syntetyk trzeba jeadzic na takim jaki był poprzednio mysle ze szkoda pompy oleju na byle jaki olej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5w30 to olej żadki zadszy od 10w40.