Temat: [S-MAX 2006-2015] Niebezpieczna tapicerka
View Single Post
Stary 01-12-2011, 06:28   #6
duders
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Niebezpieczna tapicerka

Dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji. Ja zakupiłem (w pełni świadomie z tapicerką materiałową najtańszą z możliwych) i zaraz po wyjeździe z salonu pojechałem sobie do profesjonalnej firmy obszywającej skórą siedzonka (i wiele innych rzeczy). Teraz fakty:
1. skóra jest specjalnie przygotowana (w miejscu poduszek jest cieńsza warstwa skóry - widziałem przed zamontowaniem)
2. poduszka wkładana jest w "specjalny rękaw" (widziałem jak to wygląda - szkoda że fotek nie zrobiłem)
3. w konstrukcji fotela nie widziałem nic szczególnego (miałem rozłożoną wersję z tapicerką materiałową i fabryczną "skórą" w wersji indywidual)
4. w tej firmie robię już 4 samochód i do tej pory nie było żadnych problemów w odpaleniem poduszki bocznej (w drugim samochodziku miałem boczne uderzenie - co prawda był to Mondziak a nie S-Max ale poduchy bez problemu zadziałały)

Na razie jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem naturalnej skórzanej tapicerki a nie dermy od forda.
Oczywiście możemy podyskutować - fakt taka przeróbka nie ma atestu. Ale wybór mój był świadomy.

Pzdr
Tomek