View Single Post
Stary 01-12-2011, 16:35   #972
benio
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Cytat:
Napisał eddek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Benio, a może napinacz już wysiadł? Jaki model sprzęgiełka kupiłeś?
Z moich obserwacji nie zauważyłem, aby napinacz wyglądał i pracował inaczej niż przed założeniem sprzęgiełka.
Dzisiaj zdjąłem dekielek ze sprzęgiełka i zauważyłem smar, który "wyszedł" z tego elementu. Czyli najprawdopodobniej zawiodła jego szczelność i przez to zaczęło terkotać i piszczeć.
Ja miałem założoną rolkę, na której widnieje napis "BRAZIL 5429 301010 ZEN".

PS
Będąc w zeszłym roku w zakładzie elektrycznym, gdzie dokręcali mi sprzęgiełko do altka specjalnym kluczem jego szef powiedział mi o kiepskiej jakości brazylijskiego produktu. Ale, że byłem zadowolony z zakupionego i założonego kółka to jego opinię zignorowałem. Teraz z perspektywy czasu i przejechaniu przez ten czas około 5000km muszę mu przyznać rację.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I tutaj pytanie do Forumowiczów, którzy zakładali germańskie kółka - jak długo na nich przejeździli bez problemówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 'BRAZIL 5429 301010 ZEN.jpg (86.2 KB, 76 wyświetleń)
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem