Temat: [Focus 1998-2004] dziwne szumy po wymianie oleju
View Single Post
Stary 03-12-2011, 20:11   #15
Slawko

Domyślnie Odp: dziwne szumy po wymianie oleju

Cytat:
Napisał Pietro71 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olej na syntetyk valvoline10w30
to nie jest syntetyk tylko półsyntetyk, albo mineralny
Cytat:
Napisał Grzybo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem, czy z minerala na półsyntetyk to dobry pomysł. Więcej substancji czyszczących może Ci wypłukac osady i zatkać kanały olejowe, lub uszkodzić ułożyskowanie turbiny. Tyle głosi legenda,
to tylko legenda, a poza tym, tylko .... wlewa teraz inny olej niz syntetyk, no, chyba, ze zaczyna go żreć z 1l/1000km.

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jest 115 tys oryginalnie
jak na diesla to zaden przebieg. ja mam 215tys. silnik benzyna i ani w głowie mi lac cos innego niz full syntetyk

Ludzie, jeździcie nowoczesnymi silnikami, to nie konstrukcja z lat 30 typu f125p.
nie szkoda Wam silników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
panowie a co powiecie o przejsciu z oleju mineralnego 15w40 na polyntetyk Mobil 1 10W40 diesel ? czy moze polecacie do silnika TDDI jakis inny olej ?
bardzo dobry pomysł, polecam Formuła F 5W30 albo Formuła S 5W40, tylko szkoda, ze wcześniej lałes jakis szajs i silnik zajechałeś

Ostatnio edytowane przez Slawko ; 03-12-2011 o 20:18
  Odpowiedź z Cytatem