View Single Post
Stary 05-12-2011, 23:19   #54
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Regeneracja wtrysków

Cytat:
Napisał lelon19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moge tylko liczyć że to jednak nie zawór a popychacze.
To nie ma znaczenia, skoro się nie domyka - spalane paliwo z maksymalną energią przelatuje przez szczelinę, a nie rozprężone już spaliny... Jeżeli jeszcze musisz pojeździć - to tylko co mogę radzić - rób to na minimalnym gazie, tocząc się prawie na zdechu...

Co do kosztu - wierz mi, ze nie on jest tu najważniejszy, ale jak zrobiona jest naprawa. Każdy myśli, że zdjęcie głowicy to jest chleb z masłem - a to jest robota dla bardzo przytomnego mechanika, który w dodatku zna te silniki. Ten silnik wymaga bardzo dobrej, czułej ręki do takich napraw. Ruszenie głowicy w tym silniku to ruszenie połowy bebechów. Awarie ponaprawcze są plagą w tych modelach, bo za naprawy biorą się barbarzyńcy - co z tego ze zrobisz naprawę tanio, skoro później będzie jeszcze kilka następnych.
Co do ostatecznych decyzji - trzeba się wstrzymać, aż będzie wiadomo na 100% jaka jest przyczyna awarii.