Uwaga na speca od LPG z Auto test Kraków !!!
Szukałem dobrego fachowca ,,gazownika" zdecydowałem się na niego, bo podsunęła mi go jedna osoba z forum (wyboru oczywiście dokonałem sam).
Na swojej stronie reklamuje się, że montaż u niego to ,, spalanie gazu o 10 % większe od benzyny".....
,,Wszystko ustawiane i sprawdzane na hamowni"- jednym słowem perfekt... ale tylko na jego stronie internetowej...
No i jego doświadczenie(dla mnie marne) a twierdzi, że wywodzi się z krakowskiej Politechniki...
Założyłem instalację BRC sequent 24 za 2700 + 130 zł jakiś środek który wtryskuje do baku z gazem zamiast lubryfikacji, raz na rok.
Po wyjeździe z warsztatu przy Jana Pawła w Krakowie przejechałem 200 km i spalanie w trasie przy delikatnej jeździe ( obroty nie przekraczały 3000 tyś.) wyniosło 10,5 litra ........
Zwróciłem się do pana ,, speca " - on stwierdził, że ,,gaz musi się ułożyć, jak przejadę 1000 km, to wtedy on może to wyregulować"
Przejechałem jeszcze więcej a samochód w trasie benzyny spalał normalnie 7.5, a gazu 10.5 l ...
Łaskawy pan zgodził się że na pierwszym przeglądzie to wyreguluje i co...
Po przejechanie całego baku ( trasa) okazało się że po jego wspaniałej regulacji teraz pali 11.5 litra.....!!!!
Filtr powietrza wymieniony, przewody i świeczki także, a pan montażysta twierdzi raz, że to silnik zaczął brać także więcej benzyny(standardowa wymówka partaczy ,, wina silnika "), raz że tak już musi być, a jeszcze raz że
ten typ tak ma...
Ostrzegam wszystkich uważajcie na Auto Test przy ulicy Jana Pawła w Krakowie, bo to naprawdę kiepski fachowiec.
Ja z kolesiem się rozliczę, ale teraz mam prośbę, poradźcie mi gdzie się udać aby mi to dobrze wyregulowali, lub poprawili.
Ostatnio edytowane przez kubus1384 ; 08-12-2011 o 22:18
|