AXA Direct i pakiet szyba?? Potrzebny człowiek obeznany w prawie ??
1. AXA DIRECT wypłaca należne odszkodowanie w formie zapłaty warsztatowi wskazanemu przez AXA DIRECT za wykonaną naprawę lub wymianę szyby.
2. W przypadku, gdy wskazany warsztat:
1) nie skontaktuje się z Ubezpieczającym lub Ubezpieczonym najpóźniej następnego dnia roboczego po dniu zgłoszenia szkody albo
2) nie wykona naprawy lub wymiany szyby w terminie 24 godzin od uzgodnionego terminu z Ubezpieczającym lub Ubezpieczonym, albo
3) odmówił wykonania naprawy lub wymiany szyby, Ubezpieczający lub Ubezpieczony ma prawo wykonać naprawę lub wymianę szyby we własnym zakresie,
należne odszkodowanie zostanie ustalone na podstawie zasad określonych w § 4.6 ust. 1, w oparciu o oryginały faktur potwierdzających wykonanie usługi oraz wypłacone w terminie 14 dni od dnia przedłożenia dokumentów uzasadniających wysokość odszkodowania.
Mam taki zapis w polisie AXA. Kłócę się z nimi o to , że:
W tym fragmencie i w całej umowie jest wskazane tylko MIEJSCE gdzie mam wymienić szybę ,a nie NA JAKĄ SZYBĘ . Oni mi chcą zlecić wymianę szyby w firmie NORDGLASS, ja mówię ,że OK zgadzam się ale nie zgadzam się na firmę szyby nordglass. Powiedziałem że chce SAINT GOBAIN , idąc dalej tym tropem, serwis nie wykona mi tej naprawy, ponieważ nie ma szyby firmy SAINGOBAIN czyli mam prawo wykonać naprawę we własnym zakresie ?? Dobrze rozumuje, AXA cały czas mówi mi że to ona wybiera firmę OK , zgadzam się ale nie wybiera Marki szyby ,jak dalej z nimi rozmawiać i jak pertraktować ??
|