View Single Post
Stary 11-12-2011, 22:12   #24
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
Domyślnie Odp: światła mijania - za nisko czy złudzenie

Cytat:
Napisał bartekd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem wiązka ma być asymetryczna, tzn. prawa strona ma świecić dalej, ale w obu reflektorach tak samo.
Dokładnie, oba reflektory lewą stroną świecą niżej niż prawą (porównując do tarczy zegara przesłona obejmuje na oko od 9:00 do 14:00)
Cytat:
Napisał galo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tam kąty padania a wziąłeś pod uwagę to że po przejściu przez wodę światło się załamuje - nie.
A Ty wziąłeś i tak się składa, że milimetrowej grubości filtr wodny załamuje wiązkę dokładnie w tę stronę, żeby oślepiać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spoko -przesłanka jest jedna - regulacja świateł u fachowców, nie ma co naginać teorii.

Pojeździłem sobie dzisiaj trochę po nieoświetlonych drogach, nawet ściana mi się trafiła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I muszę zweryfikować swoje poprzednie poglądy nt. świateł w eSiu. Jest nieźle, naprawdę nieźle. Nawet chyba łapie te 40m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.