Witam serdecznie,
Ponieważ, nie znalazłem tematu strikte dotyczącego takiego silnika jak ja, więc postanowiłem założyć nowy temat.
Mam nie lada zagadkę, ponieważ coś się tłucze na luzie w okolicach skrzyni biegów, niezależnie od tego czy wciśnięte jest sprzęgło czy nie. Jedynie na zimnym jest cisza. Zaznaczę jeszcze ze czasami biegi ciężko wchodzą.
Wiec diagnoza łożysko i tarcze z dociskiem do wymiany, czy dwumasa to się okaże po rozebraniu.
Czy ktoś może regenerował cały komplet sprzęgła wraz z kołem dwumasowym (oczywiście łożysko nowe), bo po wstępnej wycenie w IC nowy komplet po rabacie 2250 zł no i do tego wymiana.
Znalazłem Firmę z Kożuchowa (dwumasowki.pl) Pan zaoferował mi cały zestaw za 850 zł bez łożyska i 8 miesięcy gwarancji pisemnej!
Czy ktoś moze sie wypowiedzieć na temat tej firmy, ewentualnie cos na temat regenerowanych kół dwumasowych? Przypominam ze to silnik benzynowy wiec nie przenosi takie momentu obrotowego jak diesel, wiec moze akurat regenerowane bedzie jak ulał
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z gory dzieki za odpowiedzi.