View Single Post
Stary 15-12-2011, 20:58   #7
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Naprawa sterownika turbiny - błąd P132b

Cytat:
Napisał kubikmar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tuneforce powiedzieli mi, że to prawdopodobnie wina sterownika turbiny. Niestety nie mieli czasu sie tym zająć. Trochę szkoda, bo jak odbiera się od mechanika uszkodzony samochód to trudno być zadowolonym.Zostałem więc sam z problemem
...jeśli ktoś przyjeżdża umówiony na usuwanie dpf, a po udanej operacji okazuje się że auto jest niesprawne, trudno mieć pretensje do firmy że nie usunął także innych usterek, nie zawsze jest czas na dodatkowe prace. Też mi się zdarzają takie sytuacje...np. dzisiaj, robię DPF w Focusie, który przyjechał w trybie awaryjnym, po "operacji" wszytko bangla, błędy poznikały, kalibracje wszelkich sterowników zrobione IDS-em, wjeżdżam autem na hamownie a tu 84KM w 110-cio konnym aucie i lipa z chipa...i teraz do kogo pretensje??...ja wykonałem swoją usługę prawidłowo...oczywiście w celach diagnostycznych wgrałem program fabryczny, ale dalej to samo.
auto zostawiłem do jutra na warsztacie, ale mam inne auta umówione, więc może znajdzie się na tyle czasu aby znaleźć usterkę.
Jak widać diagnoza tuneforce była prawidłowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...a co do Twojej turbiny, nie morduj cięgna, bo to nic nie da, spróbuj chemią do dolotów,
a potem przegoń porządnie autko po autostradzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem