Odp: Serwisy Kraków - podsumowanie 2011
Moje doświadczenia w Kraku:
- Wikar nie polecam. Wystarczy o cokolwiek zapytać wspaniałych doradców, aby się przekonać, że nie ma tam żadnej myśli/wiedzy technicznej. Wielka ściema. Znajomemu jak zrobili zbieżność...to nowe oponki ścieło w miesiąc... Czas oczekiwania na cokolwiek - gigantyczny.
- ABC Focus - nie polecam. Podobnie jak inni dostałem inną ceną niż w internecie bo...paliwo zdrożało według sprzedawcy!!!
- S&S Kupowałem tylko cześci. Przejścia były nie małe. Ceny mają OK. Warsztat nie korzystałem, ale jego wygląd...masakra!
- EuroCar Powstańców - w sumie OK, poza jedną wpadką. Pojechałem na diagnozę zawieszki i nic nie znaleźli bo...zawieszenie sprawdzali łyżką na podnośniku!!! Potem na zwykłym przeglądzie zostałem poinformowany o rozwarstwieniu tulei wahacza.
- EurCar Jasnogórska-...byłem raz po głupie spinki do chlapaczy. Sprzedawca takie głupoty mi wciskał..że chyba nigdy Forda na oczy nie widział. Spierał się jak jest mocowany chlapacz i że nie mam racji. Na końcu jak wyszło na moje miał głupią minę..:-)) Strach coś poważniejszego zrobić - ja nie spróbuję.
Ktoś zapyta, to gdzie serwisujesz auto? Co mogę naprawiam sam. Olej i inne rzeczy wymagające np. prasy robię znanego, lokalnego mechanika.