View Single Post
Stary 18-12-2011, 16:15   #2184
wysokist
ford::average

Model: Galaxy MK3 przed liftem
Silnik: 2.0 140 koni , jakiś diesel
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Po przeczytaniu całego wątku, kilku innych na innych forach odpaliłem coś takiego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dioda zielona zależnie od położenia wskazuje że idzie sygnał z podszybia lub z przełącznika.
Dioda czerwona miga w rytm pracy pompki paliwa.
Przyciśnięcie czerwonego przycisku odpala piec na ustawiony czas ( na razie 10 min) plus pompka wody 2 minuty dłużej.
Zamiast przycisku może być dowolny sterownik (wtedy inne przekaźniki- pierwszy nie musi być czasowy), a drugi tańszy( od razu mógł być taki) , pilot czy co tam. Moje oczekiwania nie były duże.
Układ z przekaźnikami w mojej konfiguracji ma wadę - nie można go na razie wyłączyć szybciej - no grzanie tak ale czas pracy pompki wody będzie cały czas liczony od pierwszego włączenia.

Jak kabel od + z zapłonu ( alternatora) nie miał diody i ten z podszybia też, to prąd poszedł "do tyłu" i zapaliły się kontrolki - diody lutowałem obie na raz więc nie wiem gdzie była cofka.

Wiązka ma
cała 3,5 m przy czym licząc od przycisku zielony do pompki wody puszcza ją po 1 m i idzie do 430 - 15 cm

Całość polutowana w domu, odpalona na aku 11,4 od zabawki.

Wielkie dzięki za wiedzę Stefano - strona 196 z jedną uwagą - nie trzeba wyrywać uszczelki drzwi - w moim MKII osłony dały się wyciągnąć i założyć bez tego.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wysokist ; 18-12-2011 o 16:27
wysokist jest offline   Odpowiedź z Cytatem