Witam, Heko pisał kilka postów wyżej odnośnie objawów padania turbo, wklejałem swój wykres z hamowni jakiś czas temu, przy okazji pojawiły się watpliwosci odnosnie sterowania VTG, moc i moment bylo wyjatkowo dobre jak na serie. Problem jest taki, ze ostatnio turbo zaczelo chodzić głosno (tak mi sie wydaje to moj pierwszy diesel) przy pełnym gazie np, na 3, 4 biegu jest dźwięk jakby właczal się odkurzacz, po czym przechodzi i za chwile znowu sie pojawia, taki głosny szum, bardzo podobny jak dzwiek wydobywanych spalin z rury wydechowej np. pod czas hamowania, nie syk, glosny szum. Ten dzwiek pojawia sie i znika falowo, takie wrazenie jak by turbo zaczynalo pompować cala sila po czym westgate (a tu chyba go nie ma) upuszcza ciśnienie i znowu, cisnienie wzrasta i jest upuszczane. Auto przyspiesza swietnie, od 1500 ma ogromny przyrost mocy, ktory zaczyna sie konczyc okolo 3800.
Bede wdzieczny za opinie, przepraszam z góry jeżeli mój opis jest mało jasny ale mało jestem techniczny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam