View Single Post
Stary 19-12-2011, 21:25   #5
joanam
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Czujniki parkowania - niski ciągły dzwięk

Witam. Miałem dzwona tak , że gość mi wjechał w zderzak mojego Mondeo 2001 ghia kombi i zwiał, a przy okazji zniszczył mi zderzak z czujnikami. Kupiłem zderzak i nowe używane czujniki takie okrągłe w oryginale z centrlalką. Wcześnij miąłem takie trochę owalne boscha. Wszystko założłem jak należy nawet pez chwilę parktronic działał. Teraz przy uruchomieniu jest sygnał startowy zapalają sie wszystkie kontrolki potem gasna i zapalaja sie dwie czerwone i jest ciągły sygnał troche cichszy niz przy dźwięku startowym, prbowaem zrobić reset centralki i nie wiem czy nie potrafię czy nic to nie daje robiłem też selftest ale nic z tego nie rozumiem dźwięk i zapalaja sie kolejno diody czerwona dźwięk krótka przerwa dźwięk , następna dioda tym razem pomarańczowa dźwięk krótka przerwa i dźwięk i tak kolejno. Teraz nie wiem co robić czy jechać do ASo i pozbyć sie troche grosza, czy może poprostu gdzieś nie łączą styki na centrlace lub przy czujnikach i warto by było je wyczyścić. Za rady z góry dziękuję. Jeżeli tema jest wyczerpany we wcześniejszych postach to proszę o wskazanie linków do nich Ponadto prosze o wyrozumiałość jestem tu pierwszy raz. Pozdro dla forumowiczów

Ostatnio edytowane przez joanam ; 20-12-2011 o 17:13
joanam jest offline   Odpowiedź z Cytatem