Panowie Fordowcy, minęło chwilę, dopiero teraz wrzucam co nieco.
@Cossi86, zmostkuj tą kostkę co wychodzi z regulatora swiecy. Tak 2 -pinowa jest. Ja mam to zrobione na żądanie w kabinie przy starcie, bo regulacja temperatury się zepsuła, załączało minimum -22-24st.C zaczynała świecić dopiero, chyba czujnik temp. poszedł. Teraz to załączam już świeczkę ręcznie jak spada poniżej 0st. , raz, że mi nie zależy za bardzo na jej żywotności, że się zepsuje, dwa - od razu praktycznie silnik pali (choć bez świeczki też pali tylko dłużej trzeba kręcić) jak dostanie trochę ciepłego i gęstego "dymku". 3 zimy już tak stosuję codziennie rano i świeczka żyje.
Ty masz troszke nowszy model, to może to wyglądać inaczej, ale popatrz.
U mnie jest to czarne pudełko na lewym błotniku (od strony kierowcy):
Wymuszone włączenie swiecy. Te 2 kable czerwone co idą do góry od wtyczki 2-pinowej - po prostu obrałem więcej izolacji i złożyłem na 2 i wsadziłem na ciasno i zaizolowałem:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Custom przycisk w szoferce (chyba ze syreny albo żuka, hehehe) - wciśnięty - łączy, puszczony - rozłącza:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wciśnięciu i przekręceniu kluczyka w pozycję 2, czekam ok 5-8 sekund, aż kontrolka zgaśnie, puszczam przycisk, zapalam silnik.
I przy okazji inne fotki systemu podawania na świecę (oryginalne):- w starszych modelach jak ten paliwo podawane jest ze zbiorniczka umieszczonego powyżej zaworka odcięci i samej świecy. Opadanie paliwa podczas rozruchu ze świecą i tak jest ograniczone opadaniem pływaka w "gaźniczku" - w przypadku fazy wstępnej - pierwszej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.