Witam,
to ja was zaskocze mam ten przekaźnik od mkII ( jak i mkII 1.8 TD z 99r ) Nie mogłem połączyć tego wszystkiego wszystkie informacje i dane w necie nei dawały nic tym bardziej że nie mam prostokątnej wtyczki tylko 2 owalne pod maską, wpadły mi w lapy rózne schematy podłączenia tego przekaźnika wczoraj rpawie się poddałem ale w końcu się udało.
Dodam że nie podałem jeszcze prądu po zapłonie tylko jest stały musze odszukać takowy pod maską żeby nie ciągnąć znów ze środka, kable podpiołem tak:
3 i 5 to zaciski ( batt i szyba )
2 - przycisk (czyli sygnal masy po kliknięciu, doda iż musial oczyscic przełącznik bo coś zasniedzial i nie zwierał do końca jak trzeba miał ok 120 ohm)
1 - +12V po zapłonie ew uruchomieniu silnika (np kabel wzbudzeniowy altka)
7 - bodaj stała masa (dokładnie napisze wieczorem jak się upewnię)
Co ważne myslałem że nie będzie się wyłączał sam bo w koncu nei podałem żadnego dodatkowego sygnału (tak to zrozumialem czytająć te posty) otówż nie sam rpzekaxnik w sobie najwyraźniej ma czasówke bo dziś rano odmrażając szybę skrobałem sobie reszte wchodze do auta przód odmarznięty i grzanie OFF lampka sie nie pali
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam