Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps
Witam,
czy ktoś może mi rzeczowo odpowiedzieć JAK POPRAWNIE SKALIBROWAĆ DYSTANS? Moje denso od zakupu auta nie widzi satelit. Po przestudiowaniu forum jakoś mi się nie spieszy do zakupu nowej antenki, bo zdaje sobie sprawę, że może to nie pomóc a kilka stów wydane. O dziwo przez kilka miesięcu użytkowania auta navi bez anteny całkiem dobrze sobie radziła, do czasu kiedy przy próbie kalibracji pozycji z ciekawości nacisnąłem także przycisk kalibracji dystansu. Teraz navi już głupieje. Najpierw na mapie przesuwałem się odrobinę szybciej niż w rzeczywistości, co w dłuższej perspektywie nawigowało mnie w zupełnie inne miejsce. Po kolejnej próbie kalibracji dystansu na mapie poruszam się jak żółw, na oko jakieś 10 razy wolniej niż w rzeczywistości. Zdaję sobie sprawę, że poprawna kalibracja to rozwiązanie tymczasowe, bo navi będzie w pełni sprawna jak będzie widziała satelity ale chciałbym powrócić do tego co było, czyli przyzwoitej funkcjonalności bez widoku satelit. Będę wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi jak działa przycisk kalibracji dystansu i jak to poprawnie przeprowadzić.
|