juz wyjasniam
stalo sie to ok rok temu na samym poczatku lampka zapalala sie po przekroczeniu 80km/h
po nastepnym odpaleniu bylo w porzadku az znow nie przekroczylem 80
to ja na komputer (listopad 2010r) i wyskoczyl blad ( juz nie pamietam kodu ) awaria czujnika tyl lewy ,ale ze przyszla zima (zimno na naprawy) i nie przekraczalo sie 80 km to nie robilem tego z 2 miesiace (abs normalnie dzialal ) i po tych 2 miesiacach gdzies tak w lutym zaczol sie coraz czesciej zapalac ten abs nawet po przekroczeniu 40 km/h a ze zrobilo sie cieplej zamuwilem czujnik i wzielem sie za wymiane, stary byl rozwalony najprawdopodobniej dostal kamieniem i popekal. wsadzilem nowy ale zobaczylem ze rowniez ta guma na pierscieniu magnetycznym jest popruta ( poszarpana) wiec zamontowalem nowy czujnik i jade zamowic pierscien abs zgasl ale po przekroczeniu 40km/h znow pali lampke (po ponownym odpaleniu po przejechaniu ok 200m gasnie ale jak tylko przekrocze 40 znow nie dziala i tak w kolo) oczywiscie jak sie nie palila lampka abs dziala dobrze .
przyszla ta koronka magnetyczna a ze znow sie zimno zrobilo i czasu brakowalo to przez miesiac nic nie ruszalem ale w ciagu miesiaca zrobilo na gorsze przed wymiana z tydzien juz ciagle sie palil ABS wiec w marcu zwalilem piaste zdjelem stary pierscien i osadzilem nowy ( odleglosc czujnik- pierscien taka sama jak przed demontarzem) i zadowolony ze wszystko bedzie w porzadku jade na jazde probna a tu zonk
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. abs sie swieci i nie dziala do tej pory. podjechalem na kompa i wlasnie te bledy wywalilo ( nie mam dostepu bezposrednio do niego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i dalem sobie z tym spokoj na cale lato , ale jak zrobilo sie slizko teraz to poczulem tensknote do tego systemu.
przekladalem czujniki miejscami z lewej na prawa i nic nadal nie ma ABS pierscieni nie przekladalem bo to sporo czasu zajmuje a pozbawilem sie narzedzi
wymiana pompy mi sie nie usmiecha bo to koszta duze ( sam bym robil) ale zakup nowej to min 2 tys zl a kupic uzywke ? moze byc gorsza od mojej i nic by znow nie dalo (na sam czujnik ,komputer, pierscien poszlo z 400 zl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nic z tego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
dziekuje za dotychczasowa pomoc
p.s bezpieczniki wymieniane wielokrotnie wszystkie zwiazane z ABS