Dobra krótka piłka z mojej strony, bo na coś muszę się zdecydować:
1. Przedstawiciel Garreta w Kolonii.
MOTAIR Turbolader GmbH Widdersdorfer Straße 188 D-50825 Köln
Strona Firmy
Oferta:
Aus diesem Grund bieten wir Ihnen unter der Angebotsnummer 161903 einen neuen Turbolader im Austausch wie folgt freibleibend an:
Menge Artikel-Nr. Artikelbezeichnung Lieferzeit Nettopreis
1 Stück 334858 TURBOLADER GT1544V PSA/FORD ab Lager 519 EUR
1 Stück 440020 MONTAGESATZ FÜR TURBOLADER ab Lager 14 EUR
1 Stück 550075 ÖLLEITUNGS-KIT FÜR TURBOLADER ab Lager 59 EUR
Frachtkosten per UPS- Standart 18,00 EUR (inkl. Rückholungs-Paketschein für das Altteil und Nachnahmegebühr).
Bis zur Rückgabe des baugleichen & kompletten Altteils belasten wir zzgl. einen Altteilepfand in Höhe von 150,00 EUR netto.
Zur Auftragsausführung benötigen wir eine schriftliche Bestellung (möglichst per Fax) mit dem Nachweis Ihrer Gewerbezulassung (inkl. U.St.-Identnummer).
Nowe turbo z osprzętem wyjdzie gdzieś około 700EURO (już po odsyłce starego turbo i zwrocie kaucji) + koszt wymiany w dobrym zakładzie.
2. Ebay
Strona Aukcji
Koszt samego turbo to 460EURO + koszt osprzętu u nich (jeszcze nie wiem ile) + koszt wymiany w tym samym warsztacie co wyżej.
Po zakupie u nich osprzętu i wymianie w firmie (nie u "pana Staszka w garażu") dają 24 miesiące gwarancji, o nią się mniej boję, bo wiem, że w Niemczech jest z tym lepiej niż w Polsce. No i zostaje stare Turbo które "tylko" ciut wyje - można sprzedać... coś jednak odzyskać.
Która opcja lepsza? Ebay tańszy, ale jak już pisałem to jednak ebay.
Którą opcję Wy byście wybrali???