Temat: [S-MAX 2006-2015] Złe wskazania termometru .
View Single Post
Stary 03-01-2012, 15:40   #52
luklej
ford::beginner

Imię: Ł
Model: Ford S-max
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Złe wskazania termometru .

dziś mija dokładnie miesiąc mojego testowania. wskazania po zmianie umiejscowienia czujnika - moim zdaniem lepsze i szybsza reakcja na zmianę temp. zewn. Ostatnio kilka razy jechałem autostradą na której jest info o temp gdzie było +2 (+3) i u mnie również. innym razem jechałem miejską drogą przy której zamontowany był czujnik temp było - 3 u mnie - 1 - ale jechałem wówczas w korku. nie można zatem chyba powiedzieć, że temp jest identyczna jak na zewnątrz, ale cieszy mnie to, że po wyjeździe z garażu szybciej uzyskuję info o temp zewnętrznej. przed zmianą musiałem przejechać kilka km żeby zeszło do temp rzeczywistej a teraz z temp garażu +14 do temp zewn spada znacznie szybciej. czujnik jest niżej więc szybciej przekazuje info o temperaturze przy gruncie. Jest też bardziej odkryty niż poprzednio a zatem szybciej odczytuje temperaturkę. może się jednak okazać, że to co terazwydaje mi się lepsze to latem będzie gorsze bo wówczas temp przy powierzchni będzie wyższa niż powietrza i będę miał spore zakłamania. Być może zatem poprzednie umiejscowienie czujnika to taki "złoty środek" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
luklej jest offline   Odpowiedź z Cytatem