View Single Post
Stary 06-01-2012, 12:28   #109
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy..to bylo tylko dla przykladu i nie chodzilo o proznie tylko o sprawdzenie cisnienia doladowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak jestes elektrykiem to powiedz mi do czego i jak uzywa sie miernika petli zwarcia..mam taki stary-nowy nie uzywany miernik polski ..lezy mi i lezy i niewiem co z nim zrobic ..a miejsce zajmuje ...jedyne co dlaczego go jeszcze nie wyrzycilem to voltomierz lub amperomierz MERA ktory moze mi sie przydac kiedys do czegos choc jeszcze niewiem do czego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trochę dziwne zadałeś pytanie bo już po samej nazwie można wywnioskować do czego używa się miernika "pętli zwarcia". Po co się wykonuje pomiar? ano żeby sprawdzić rezystancję naszej instalacji i zbadać poprawność zastosowanego zabezpieczenia, które powinno zadziałać w dostatecznie krótkim czasie. Mierzysz każdy punkt oświetlenia i każde gniazdo, to jest podstawowa czynność w czasie wykonywania pomiarów przy odbiorze instalacji.

Ale trochę uciekliśmy z tematu, nie sądzisz?

Wiem, że chodziło Ci o sprawdzenie ciśnienia doładowania a ja Ci odpowiedziałem, że nie mam zielonego pojęcia jak się w ogóle do tego zabrać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem