Temat: [Mondeo 2007-2014] GMS 7709 EXCELLENCE - nowe radio
View Single Post
Stary 06-01-2012, 13:56   #8
nexim
ford::beginner

Model: Mondeo MK4 Titanium S
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie

Tak, masz rację. Film pokazuje działanie nawigacji podczas postoju. Trudno kręcić kamerą w czasie jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale przetestowałem też nawigację podczas jazdy i działa znakomicie. Urządzenie posiada bardzo czuły odbiornik GPS, który nie traci sygnału nawet w miejscach, gdzie inne nie działają. Antenę do GPS najlepiej zamontować gdzieś przy przedniej szybie. Cały program do nawigacji należy zainstalować na karcie Micro SDHC o pojemności około 4 GB (w zależności od nawigacji). Nawigacja uruchamia się dosyć szybko, a reszta to już chyba jest znana tym, którzy używają Automapy.
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Jak dowiedziałem się u producenta, GMS jest montowany na podzespołach Blaupunkt. Pilot jest identyczny jak ten w sprzętach Blaupunkt. Podobno Toyota i KIA montują te urządzenia w swoich autach.
Pozdrawiam.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał butel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio dosyć czułe, większość stacji odbiera bez problemów.
Nie zauważyłem różnicy w czułości radia 6000, a GMS 7709 przy odsłuchu stacji radiowych. Nadmienię, że Mondeo w najnowszej wersji nie ma już anteny na dachu, tylko w tylnej szybie.

Ostatnio edytowane przez nexim ; 07-01-2012 o 23:58 Powód: pkt 21 regulaminu
nexim jest offline   Odpowiedź z Cytatem