Temat: [Mondeo 2007-2014] Słabnie na stromych podjazdach
View Single Post
Stary 07-01-2012, 14:31   #22
petersson
ford::amateur

Model: MK4
Silnik: Duratorq 2.0 (103 kW)
Rocznik: 2007
Domyślnie

Cytat:
Napisał danielr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

.....
Tak się dzieje na płaskim, natomiast w momencie gdy taka sytuacja zaszła u kolegi na znacznym pochyleniu , to przy masie mondeo i muleniu silnika przez ASR w 100% miał prawo zgasnąć.
To własnie wyjaśnia całe zdarzenie. Tak sobie pomyślałem od samego początku. Z tym że nie chciało mi się wierzyć żę w XXI wieku w autku za sporą kasę tak to właśnie działa. Stąd powstał ten post.
Tym bardziej że w LagunieII nie miałem nigdy problemu, a podobno to nie jest autko z najwyższej półki jeśli chodzi o rozwiązania techniczne (choć ja pomału zmieniam to zdanie)

Cytat:
Napisał danielr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moim zdaniem to jest ASR. W Korbielowie parę lat temu akurat był jakiś chyba zlot miłośników włączonego ASR na ostrych podjazdach. Korek do wyciągu narciarskiego na maxa.
Hehe to dobre jest....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tym że w ja Lagunie nigdy tego nie wyłączam i się wdrapuje w takich miejscach aż miło.....(nie żebym chciał tu wychwalać francuza ale akurat w tej sytuacji sobie radzi lepiej)
W mondziaku po prostu będe musiał pamiętać o tym przycisku w lewym górnym rogu konsoli.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za cenne uwagi.

Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 07-01-2012 o 17:06 Powód: pkt 21 regulaminu
petersson jest offline   Odpowiedź z Cytatem