View Single Post
Stary 08-01-2012, 14:16   #8
dg.
ford::advanced

Imię: Dawid
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM>180KM>211KM chip
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: korektor kąta wtrysku - wymiana

u mnie na 99% kolektor szwankuje. mam pare pytan:

1. moge go odkrecic przeczyscic i wkrecic z powrotem. nie trzeba robic zadnych regulacji po takiej operacji (bez rozbierania kolektora oczywscie).
2. nowy sporo kosztuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. szukac jakies uzywki? rozumiem ze nawet jak kupie nowy to po zalozeniu trzeba jakos wyregulowac?
3. czy jak jest padniety kolektor (objawy juz opisywalem w innych tematach ale powtorzeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
rano zimny rozruch jak loteria - czasem odpala od strzala i chodzi jak trzeba, czasem (coraz czesciej.. odpala i chodzi jak traktor dymi na bialo. obroty za niskie w okolicach 500, telepie). po rozgrzaniu jest ok. ale czasem na cieplym lekko obroty znow opadaja i traci sily, jak przegazuje to jest ok.

to jest tak ze kolektor chodzi caly czas i jak sie zbalokuje to wtedy lipa? widzialem ze mozna go rozkrecic i wymienic oringi ect (czasem mi cieknie a czasem nie...) ale nie bede sie w to bawil.