View Single Post
Stary 13-01-2012, 09:46   #24
dg.
ford::advanced

Imię: Dawid
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM>180KM>211KM chip
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: 1,8TD Szarpanie przy 1250 obr/min na każdym biegu

Cytat:
Napisał zbimer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem ten sam problem. W moim mondku wymieniony został zawór początku kąta wtrysku na pompie. Pompiarz po wymianie podłączył się laptopem pod elektronikę i coś tam poustawiał.Koszt naprawy 500zł , czas naprawy jedna godzina.
jak kolega wyzej - mialem problem z odpalaniem i szarpaniem i dymieniem czasem na bialo. winowajca: korektor kata w trysku, po wymianie nie ten silnik - zero szarpania w calym zakresie obrotow. rano na zimnym nie zdazy zakrecic i juz pali (np dzisiaj 1stopien na dworzu). auto plynnie raguje na dodanie i ujecie gazu. bajka. mam go 4 lata ale dla mnie to nowe auto teraz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. nie myslalem ze takie ustrojstwo tak wplywa na prace silnika...
a, moj silniczek pod aku oczywisie martwy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. ale nie mam z tym problemow -czy klima czy bez nic sie z obrotami nie dzieje. zadnej regulacji z kompem. lekko wymanewrowac dawka minimalna do okolo 950 obrotow i gra (przynjamniej u mnie).