Temat: [Transit 1994-2000] 2,5D 95r. - świeca płomieniowa
View Single Post
Stary 13-01-2012, 15:26   #224
Transolot
ford::average

Model: Transit MK5
Silnik: 2,5d motor 4FB
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: 2,5D 95r. - świeca płomieniowa

Zamontowałem u siebie (a w zasadzie zamontował mi zaprzyjaźniony warsztat) manualny system grzania płomieniówki. Jak narazie wydaje się być wszystko OK (po 10 sekundach motor pali jak Chuck Norris Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) choć nie mam jak w pełni przetestować układu, bo mrozów jak na lekarstwo w tym sezonie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.\

Przycisk "push"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W środkowej części deski w zaślepce jest kontrolka informująca o grzaniu świecy. Pod maską wszystko ładnie wpięte w instalacje razem z przekaźnikiem a w skrzynce bezpieczników jest dodatkowy bezpiecznik zabezpieczający układ. Instalka pod maską w zasadzie niezauważalna.

Jedno, co zaobserwowałem to baaardzo duży pobór prądu podczas grzania świecy... no ale w końcu płomieniówka w tym motorze ciągnie jak wsciekła.

Ostatnio edytowane przez Transolot ; 13-01-2012 o 15:33
Transolot jest offline   Odpowiedź z Cytatem