View Single Post
Stary 14-01-2012, 00:48   #190
merchel
ford::advanced

Model: c-max 2015 , Kuga 20189
Silnik: 1,5 tdci , 2,0 tdci
Rocznik: 2015 , 2019
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zapewne ta informacja przyda sie koledze tom101 & merchel ktory miejmy nadzieje da jutro znac jak jego sprezarka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawdopodobnie jutro a właściwie już dzisiaj będę dalej walczył z tą turbiną...

Maureliusz... może byśmy się wymienili logami z PCMscan w celu porównania parametrów ?

Zastanawiam sie również nad zaworem upustowym (Pierburg).Wcześniej pisałem , że został on niedawno wymieniony na nowy oryginalny. Może to ten zawór jest winien całego zamieszania , np jest nieco innych parametrów niż ten , który był fabrycznie zamotowany i nie nadąża poprawnie upuszczać podciśnienia. Będąć niedawno w ASO na aktuallizacji softu doradca serwisowy wspominał , że do tego silnika 1,6 tdci 109km jest co najmniej 4 typu tego zaworu. Nie wiem na ile można wierzyć jego słowom. Mam jeszcze w garażu stary zawór , co prawda rozebrany (zdjęta matalowa obejma) ale może posklejam silikonem i porównam działanie z tym nowym.
merchel jest offline   Odpowiedź z Cytatem