View Single Post
Stary 14-01-2012, 00:54   #7
mikeman
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Co myślicie o przedłużeniu gwarancji?

A czy ktoś może przedłużał gwarancję w ramach programu Gwarancja 12? Kupiłem samochód z 2006r., 111k km i z tego co sie orientowałem, to musiałbym zrobić u nich przegląd (wymiana filtrów i płynów- około 1300zł), po przeglądze jeśli pozytywny test kwalifiikacyjny (m.in. sprawdzenie ciśnienia) i jeśli przejdzie to za rzeczone 89zł mam przedłużoną gwarancję.
Zastanawiam się tylko, gdyż w warunkach napisane jest że odpowiadają za awarię, a nie zużycie eksploatacyjne. Patrz np taka dwumasa- część droga, acz zużycie w ramach zwykłej eksploatacji.
Opłaca się im płacić, czy jeździć i jak coś będize szwankować to po prostu robić w jakimś sprawdzonym warsztacie? Jakie Wy macie podejście/ doświadczenia?

PS. Wydrukowałem sobie historię przeglądową auta ( w serwisie). Zawór i silniczek EGR był zmieniany dwukrotnie (35k i 65k - aż się zastanawiałem czy to nie część typowo eksploatacyjna) oraz wtryski przy 90k. Plus inne, mniejsze rzeczy - ale trochę tego było. Lista robi wrażenie. Zabawne, bo praktycznie przy każdym przeglądzie dosztukowywali chociaż jedną zaślepkę spryskiwaczy lamp przednich - to powinno kosztować chyba 2zł i być sprzedawane w kompletach po 10 szt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mikeman jest offline   Odpowiedź z Cytatem