View Single Post
Stary 15-01-2012, 08:22   #46
rafi120177
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford Kuga
Silnik: 1,5 ecoboost
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Nawigacja denso ikona braku sygnału gps

W związku z rozkalibrowaniem mojej nawigacji (kilka postów wyżej) i braku sprawnej antenki, postanowiłem zakupić zamiennik anteny. Co prawda nie przepadam za prowizorką i miałem nadzieję na zakup oryginału w późniejszym czasie ale postanowiłem zaryzykować z zamiennikiem. Dla tych którzy się wahają - WARTO. Wtyczka jak pisali poprzednicy wymaga lekkiego dostosowania. Ogranicza się to do ścięcia np. nożykiem do tapet, wystających rantów wtyczki z jednego jej boku. Po tym zabiegu wtyczka wchodzi idealnie, głęboko i dosyć ciasno. Przed zakupem najbardziej mnie denerwowało w zamienniku to, że będą mi się ciągnęły kable po samochodzie. Trochę pokombinowałem i z tym sobie poradziłem. W fokusie i c-maxie DVD jest w schowku. Można przewód wyprowadzić ze schowka tak jak oryginalny, otworem na końcu schowka pod nogi pasażera. Wymaga to trochę gimnastyki ale da się zrobić. Nad nogami pasażera pod plastikową osłonkę progową i tak pod osłonkami aż do bagażnika. Tam pod tkaniną bagażnika, potem pod uszczelkę od bagażnika i na dach. 5 metrów przewodu ledwo starcza, mogłoby być pół metra więcej. Antena ma bardzo mocny magnes, trzyma się dachu idealnie. Navi działa teraz super, kabli w środku nie widać, koszt 35 zł a nie prawie 400 zł. Poza tym kupując zamiennik eliminujemy też ewentualny problem z oryginalną wtyczką, bądź z przewodem, bo kupujemy i montujemy komplet.
Antena z wtykiem hrs-gt5, np. taka jak z postu kolegi kamilbolek powyżej.
Pozdrawiam
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpeg 2039110628.jpeg (6.6 KB, 133 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez rafi120177 ; 15-01-2012 o 08:37
rafi120177 jest offline   Odpowiedź z Cytatem