Cytat:
|
Ponieważ temat w pewnym momencie zniknął więc się nie odzywałem. Rozwiązaniem jest wymiana takich szyn na których jest fotel (nie całych sanek). Koszt ze śrubami i robocizną troszke ponad 500zł (możliwe że zależy to od serwisu). Po tym jest ok przynajmniej na razie (mam nadzieję że tak pozostanie) chciaż w serwisie mówili że czasami to może nie wystarczyć i w niektórych przypadkach trzeba całę sanki zmieniać.
|
Pytanie dla pewności bo widzę, że masz Ghia X. Masz pełną elektrykę w ośmiu kierunkach, prawda?
Słyszałem, że problem z bujaniem fotela dotyczy zwłaszcza tych wersji gdzie fotel jest regulowany elektrycznie w pełnym zakresie. Ergo wadliwy jest ten element, którym te wersje różnią się od tych gdzie regulacja jest góra-dół.
O tych szynach któryś z forumowiczów pisał kiedyś, że wystarczy je mocno dokręcić, ale to rozwiązanie dotyczy tylko wersji góra dół, bo pełna elektryka i tak rozreguluje przymocowanie tych szyn. Obawiam się, że wymiana samych szyn to tylko czasowe rozwiązanie, a jedyne skutecznie na dobre to wymiana całych sanek.