View Single Post
Stary 16-01-2012, 19:26   #10
mark_TDDI
ford::average

Model: RS500
Silnik: mocny
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: różnice techniczne pomiędzy wersją sprzed i po lifcie

Popatrz na moje posty na tym formu i na focus club polska, to się dowiesz. Dużo by pisać...Jedna jeżdżąca niedoróbka/usterka...Co prawda wszystko ładnie ponaprawiali/powymieniali na gwarancji, jakkolwiek niesmak jaki pozostał jest nie do pominięcia. To najgorzej wydane pieniądze w moim życiu, ale w skrócie (gwarancja):

- fabryczne niedomalowania drzwi i wady lakierncze/wtrącenia,
- przecieki do wnętrza przez wnęki zawiasów tylnej klapy (kombi) - wymiana podsufitki,
- wymiana kokpitu - bąbel w miejscu AIR BAG pasażera. Na wymienionej jest nowy - bez komentarza (50% fok na allegro takie ma - widać na fotach, że to seryjny problem),
- 2 krotna wymiana reflektorów - przód (brudzące sie od środka),
- wymiana klocków przednich i tylnych, oraz tarcz (klocki piszczały niemiłosiernie - na tarczach były głębokie rysy - wada fabryczna klocków),
- szarpiący silnik - przeprogramowane wtryski,
- wymiana wózków foteli przednich (kierowcy - dwukrotnie) - ruszające się i skrzypiące,
- wyciek wody z klimatyzacji do wnętrza - naprawa według biuletynu Mondeo,
- wymiana czujników parkowania wraz z wiązkami i modułem - nieszczelne/sól dała im radę,
- pekająca masa uszczelniająca nadwozia w podszybiu - UWAGA - wada fabryczna aut z Saarlouis wyprodukowanych w latach 2008-2010 - naprawa wg biuletynu dla Kugi,

Płatne:
-zepsuta syrenka alarmu,

Samochód ma obecnie 47000 km. Przestał w serwisie przeszło 4 miesiące....Obecnie wszystko jest pięknie ponaprawiane i będę nim jeździł, aż go ZARŻNĘ!!! Po co mam kupować nowy - żeby mieć to samo jeszcze raz??? DZIĘKUJĘ.

Zgadnijcie - kupię ponownie Forda???