View Single Post
Stary 18-01-2012, 14:00   #24
xseeker
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Serwisy Kraków - podsumowanie 2011

Wrzucam info jakie zebrałem o elektrykach (ankieta w pracy). Ja w końcu robiłem (naprawa podgrzewanej przedniej szyby) w Autofachu - zrobili i działa, wrażenie w porządku (na razie za mało żeby polecać), faktycznie dają paragon. Pan na Fredry powiedzial że nie robi pogrzewanej szyby.

1. Balicka 93
- Nie wiem czy akurat robi z fordami ale podobno jeden z najlepszych auto-elektrykow w krakowie: Sebastian Kitli?ski ul. Balicka 93 012-638-25-34
- Dobry elektronik samochodowy jest na ulicy Balickiej 93, jadąc od strony miasta po prawej stronie, na przeciwko giełdy elektronicznej. Tylko nie należy do tanich. Telefon: (012) 638-25-34 Polecam. Z autkiem zrobi prawie wszystko od strony elektryki/elektroniki,

2. Rydlówka
- Na ulicy Rydl?wki, tu? obok skrzy?owania z Wadowick? jest warsztat samochodowy zajmuj?cy si? elektryk?. Ja tam naprawia?em manetki, co zosta?o zrobione dobrze.
- Jeden jest nawet koło Buny - http://tinyurl.com/cm7rcqu
Nic trudniejszego u niego nie robiłem, więc ciężko powiedzieć jak by sobie z tym poradził.
- /ta opinia jest z tego forum/ tj. http://forum.fordclubpolska.org/show...ka#post1424857 Odradzam elektryków na ulicy Rydlówka (ale adres zdaje się mają Wadowicka - to jest opodal stacji lpg i oddziału pekao s.a. przy Matecznym). Miałem problem z odpalaniem (stukał bendiks, a rozrusznik stał). Podejrzewałem zapieczone szczotki rozrusznika. Goscie stwierdzili że aku jest rozładowany i w ogóle do wywalenia, a nawet nie sprawdzili gęstosci elektrolitu. Zaproponowali, że kupią i wsadzą mi aku centra plus za 450zł (a ja kupiłem dwa dni później centre futura z niezłą iskrą za 309zł) Narobili mi tylko syfu, przy naprawie ogrzewania tylnej szyby (dokręcili plastik pokrywy bagażnika tak że popękał przy śrubach - co zauważyłem znacznie później) i skasowali za pierdołę 140zł. Wałami mnie już do tych ""fachmanów"" nikt nie zaciągnie.

3. Fredry 16
- Włodarczyk Robert Elektromechanika Pojazdowa Kraków, ul. Fredry 16, tel. 012 269 14 46
- Niedaleko Bumy na ulice Fredry jest dobry elektryk samochodowy. Zakladalem u niego alarm + jakies drobne poprawki w elektryce. Jak najbardziej moge go polecic.

4. Autofach
- Ja zawsze polecam Autofach na Skrzyneckiego, kolo szkoły przy skrzyżowaniu z Rzemieślniczą (300m od Buma Square) – od 5 lat tam serwisuje auto i nigdy problemow nie miałem.Co wazne – daja paragoniki bez żebrania o nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio nawet podjechałem do nich w sobote o 13, okazalo się ze jakis pieprzony siersciuch mi kabel od swiecy przegryzl - gosc szukal z 10 minut w stercie kabli i dopasowal. Nic ode mnie nie wziął. A w sklepie kupisz tylko komplet za 100zl
- /negatywna opinia z neta/ o autofach http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=189338&c=0&f=17 "

Ostatnio edytowane przez xseeker ; 20-01-2012 o 12:56
xseeker jest offline   Odpowiedź z Cytatem