Odp: Bardzo słabe ogrzewanie.
No to ja Wam opiszę moją przypadłość.
Silnik permanentnie się nie grzeje i pada podejrzenie że być może zakładany jest niewłaściwy termostat... Czy ktoś mógłby wkleić fotkę oryginalnego ?
Dopóki silnik klepie na postoju - temp. idzie aż do pionu i jest grzanie. Ale włączę dmuchawę na maxa i schładza mi silnik. Ruszę w trasę - dosłownie po 5km wskaźnik temp leży na białym i lodówka.
A termostat mam już 4ty i nadal brak pomysłów dlaczego silnik nie trzyma temperatury. I tak już wczoraj po pomiarach suwmiarką wyszło ze jakby ten termostat który mam WAHLER 4270.88D był za krótki i nie wchodził wystarczająco głęboko w blok silnika i nie uszczelniał obiegu.
Fabryczny termostat wymieniony przez mechanika i niestety wyrzucony - objaw: podczas jazdy spada temperatura w układzie chłodzenia i nie ma ogrzewania w kabinie. Założony jakiś niemarkowy - objaw identyczny jak na starym. Zainwestowałem w Wahler`a - to samo. Założony inny - to samo i teraz już 4ty - ponownie Wahler - to samo. W biegu - lodówka w aucie a wskazówka na białym polu. Jakieś korki w mieście albo klepanie na postoju - podnosi się wskazówka temperatury silnika, pojawia się ogrzewanie.
Ręce opadają...
Właśnie przejrzałem rysunki techniczne Wahlera i Verneta i wysokość tego pierwszego od podstawy do kołnierza to 32,7mm a Verneta 33,5mm. Ale czy 0,7mm może mieć wpływ na takie cuda jak opisałem ?
Ostatnio edytowane przez Piasek80 ; 19-01-2012 o 13:55
|