Cytat:
|
Witam - przepraszam że zmieniam temat . Szukam wszędzie ratunku . Mam problem z nowym Mondeo MK IV 2011 -problem ze ściąganiem auta w prawą stronę . Auto ma 8 miesięcy i 10200 km przebiegu . Trzykrotnie robioną geometrię w ASO ( za każdym razem parametry są idealne ) i mimo to auto nadal ściąga w prawo . Problem ten uwidocznił się przy przebiegu 800-1200 km .
Od dwóch miesięcy dręczy mnie ten temat - z kilku źródeł słyszałem że te problemy powoduje soft w oprogramowaniu wspomagania kierownicy . Zresztą sam już nie wiem . Mechanicy poza drzwiami ASO mówią że FORD o tym wie ale nie ma na to rozwiązania ( rzekomo chińskie oprogramowanie ). Obecnie oddałem sprawę do Federacji Konsumentów ( z opiniami rzeczoznawców PZM ) i zwracam się o wymianę auta na nowe bez wad . Czy ktoś wśród Was słyszał o podobnych problemach z Fordem Mondeo MK IV 2.0 BENZ -2011 - czy może Ktoś z Was zmagał się z dealerem o wymianę auta na nowe bez wad ?
Podczas serwisowania rzekomo wykluczyli :
-złe mocowanie belki tylnej
-złe przeniesienie napędu
-złą geometrię podwozia
Jeśli coś wiecie proszę o pomoc .
-pozdrawiam
|
zmien opony mialem to sam z continentalami totalny syf jedna nawet mi strzelila w czasie jazdy
Cytat:
No i mamy kolejną usterkę...tym razem obciąża Japończyków- sprzęt Sony 6-CD odmówił posłuszeństwa wypluwając komunikat CD drive fault i od tego czasu niemożliwym jest zarówno odtwarzanie muzyki z każdego z 6-ciu załadowanch nośników jak i wysunięcie którejkolwiek z płyt, innymi słowy zostały uwięzione w zmieniarce bez możliwości odtwarzania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
odlacz akumulator lub wyjmnij bezpiecznik na 15 minut(zrezsetuje sie)i ciesz sie muzyka.ps nie uzywaj cienkich tanich plyt.zanim do tego doszlem to wyciagnalem radio niepotrzebnie ale uczy sie czlowiek na bledach,aso chcialo 700zl za ta przyjemnosc