Odp: Dusi się przy dodaniu lekko gazu, na obrotach idzie super.
Jest Lepiej, prawie dobrze.
Odłączyłem akumulator na kilkanaście minut i włącznik świateł przekręciłem na mijania. W międzyczasie zdjąłem przepływomierz i przeczyściłem benzyną pedzelkiem te małe druciki które były w środku... faktycznie były lekko czarne, po przeczyszczeniu zaczęły błyszczeć.
Podcas podłaczania akumulatora za nim, a raczej pomiędzy akumulatorem a nawiewem zobaczyłem kabelek ze zniszczona osłonka i napewno się zwierały, szły do takiego grzybka, na razie to zrobiłem tak by się nie dotykały ale potrzebna dobra izolacja.
Odpaliłem samochód właczyłemw telefonie nagrywanie a on normalnie się zachowuje i mi nie faluje, no może minimalnie góra 50 obrotów, ale to praktycznie nic. przejechałem się 10 km na benzynie i spróbowałem czy uda mi sie powolutku na sprzęgle samym ruszyć, Udało się, kolejny test to czy na równym na 2 biegu silnik będzie dał rade ciągnąć auto i też daje rade. PODOBA mi się to. Kilka dni pojeźdze i zobacze czy jest OK czy nie wrócił problem, Musze sprawdzić czy wilgoć ma na to wpływ, bo wiem ze wiązka nie jest najlepsza, jeśli nie bede jej w najblizszym czasie robił to chociaz izolacje chce porządne zrobić na razie.
napisze wkrótce
p.s. Komputer pokładowy:
chwilowe spalanie pokazuje dobrze, na luzie gdy stoje pokazuje 1litr\h, podczas dojezdzania do swiatel na biegu spada do 2-3 litrow\100, w trasie tez normalnie.
predkosc srednia tez pokazuje dobrze, latwo to sprawdzic, jade 90km\h resetuje predkosc srednia i powinno koło 90 sie utrzymywac i tak tez jest.
Jednak spalanie średnie pokazuje zawyzone przynajmniej 30-40 procent, czym to jest spowodowane? jak skasuje pod domem i wyjezdzam to zaczynam od 55, po 2 km mam koło 25 litrow i tak spada i spada, po 25 km delikatnej jazdy spadnie do 14-15 litrow co jest nie prawda bo spalil mi 10,1 ostatnio.
A może benzyny pali mi faktycznie duzo a gazu normalnie? oj to czyzby czeka mnie zatankowanie do pelna benzyny ????
Ostatnio edytowane przez Hoyer09 ; 24-01-2012 o 16:13
|