View Single Post
Stary 24-01-2012, 21:58   #19
vayizmir
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.5 TDCi 142KM 350Nm
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Skandynawskie światła dzienne

Bardzo wszystko dokładnie opisane, szacunek za poradnik. Jednak dla tych, którzy się pogubią w tym wszystkim polecam troszkę inne rozwiązanie:
Światła auto zamiast czujnika zmierzchu
Jest to poradnik z forum mondeo. W focusie MK2 FL, czyli takiego jak mam, procedura przebiega tak samo, jedyne na co trzeba uwazac, to to żeby nie pourywać zaczepów od osłony czujnika pod lusterkiem. Poradnik był mało sprecyzowany co do dostania się do czujnika. Wystarczy podważyć blaszki po zdjęciu osłony w środkowym miejscu a one odchylą się jak na zawiasach, potem wystarczy tylko włożyć płaski śrubokręt między plastikową obudowę czujnika i lekko podważyć. Zakleić czujnik czarną izolacją tak jak tam na zdjęciu i po robocie. Złożyć w odwrotnej kolejności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja dzisiaj tak zrobiłem i efekt murowany! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Polecam tym którym szkoda 45zł lub boją się kombinować z przekaźnikami, pozdrawiam i życze sukcesów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli komuś się uda tym czy innym sposobem niech napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam, Marcin
vayizmir jest offline   Odpowiedź z Cytatem