View Single Post
Stary 26-01-2012, 12:18   #126
roberts3003
ford::average

Imię: Robert
Model: Grand C-MAX / Escape
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM / 1.6 EB 180 KM
Rocznik: 2010 / 2016
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania

Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
MAM pytanie do kolegi roberts3003 czy wymieniałeś właśnie ten zawór ciśnienia w pompie wtryskowej o którym piszę wyżej a jeśli tak to powiedz mi ile on kosztował i gdzie to wymieniłeś
Słuchaj, po testach na pompie i wymontowaniu zaworów okazało się, że jeden z nich jest faktycznie lekko skorodowany(!) , doradzono mi wymienić także drugi ponieważ podobno jak szwankuje jeden to i ten drugi na zasadzie symbiozy również zaszwankuje. Wymieniono zatem dwa zawory jeden dolotowy i drugi wylotowy, koszt każdego to było ok. 450zł, całość operacji zamkneła się w kosztach ok 1700 zł ale były to: diagnostyka, demontaż i testy pompy na stole oraz te zawory, robiłem to w Koszalinie, specjaliści od diesli (nie w ASO). ALE JAK PISAŁEM, PO ROKU OBJAW SIĘ POJAWIŁ PONOWNIE i jest to jak narazie zagadka. Mam wrażenie, że pierwsze objawy pojawily sie jak zatankowałem 2 zbiorniki ULTIMATA BP, a po roku zatankowałem V-POWERA i mam objawy znowu.
roberts3003 jest offline   Odpowiedź z Cytatem