View Single Post
Stary 26-01-2012, 14:18   #6
Hoyer09
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Scorpio 2.0 DOHC 8v
Silnik: 2.0 DOHC 8v
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Dusi się przy dodaniu lekko gazu, na obrotach idzie super.

Za wczesnie się cieszyłem. Ale i tak jest lepiej niż było. W tej chwili samochód odpala normalnie i nie falują obroty, nawet jak włącze ogrzewanie szyb, to tylko nieznacznie spadną obroty. Jednak by stwierdzić czy juz jest dobrze musze poczekac na wyjątkowo wilgotny dzień. A dziś jest -7 i sucho.
Przed wczoraj po resecie kompa i adaptacji przez 30 minut było wszystko ok, silnik nawet na 2 biegu ciagnął samochod i się nie dusił. Pożniej pojechałem do galerii ALFA i na parkingu miałem niezłe herezje, czasem samochod wbijał mi sie na 2 lub 3 cylindry, rzucało nim i po dodaniu gazu wskakiwał na 4 gary. raz chciałem pojsc i sprawdzic na ktorych cylindrach nie działa, ale nie zdazyłem maski tworzyc i zaskoczył na 4. To dzieje sie tylko na niskich obrotach. na trasie ma kopa i nie przerywa. Przy mocniejszym dodaniu gazu jest ok. wyglada to tak jakby nie nadazalo dawac powietrza przy delikatnym dodaniu gazu, albo za duzo podaje paliwa, zreszta komputer caly czas podaje ogromne ilosci paliw(srednie) bo chwilowe jest ok... WTH ?
nagrałem filmik na ktorym delikatnie widac jak obroty spadaja zamiast rosnac gdy dodaje gazu, dopiero po chwili rosna. zdejmowalem tez kable z cewek, czy tak powinno wywalac iskre z cewki lub jej nie wywalac w drugim? czy to moze wina tego ze blisko jest uziemienie i tak poprostu jest?
na koniec pokazalem czesc kabli od wiazki silnika i wiem ze niedlugo przyjdzie czas ze tzreba bedzie je zregenerowac, napewno w tym roku.

http://www.youtube.com/watch?v=Sdt4i...dSlQQYEs3MbxWS

Ostatnio edytowane przez Hoyer09 ; 26-01-2012 o 14:42 Powód: dodanie filmu
Hoyer09 jest offline   Odpowiedź z Cytatem