View Single Post
Stary 27-01-2012, 18:17   #134
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to bylo najlepsze w tym wszystkim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. choc niepopadajmy w obled...moim zdaniem macie obaj sprawne silniki a problem tkwi jednoczesnie w wtryskach i pompie.

Mysle ze dzieje sie to rzez to ze po tym przebiegu zarowno wtryski przewalaja wiecej paliwa jak i pompa zaczyna niedomagać..a te dwa czynniki skladają sie na jeden ze w konsekwencji brakuje paliwa. No ale warto odlaczyc ESP albo nawet ABS aby upewnic sie ze niejest to tego wina. Pozatym jakbyscie widzieli jakie zanieczyszczone paliwa wozi sie w cysternach to juz byscie sie nie dziwili ze uklad wtryskowy tak szybko pada. Ja sie juz raz niemile zaskoczylem jak zobaczylem co zostaje na dnie zbiornika po oproznieniu.
Również myślę, że jest to coś z wtryskiem, dzisiaj próbowałem zmieniać biegi bez dodawania gazu, jedynka i dwójka poszły gładko, trzeci i czwarty już dość mocno szarpał, po wrzuceniu piątki nie mógł wbić wyższych obrotów pomimo wyraźnie słyszalnych starań, szóstego biegu już z racji problemów z piątym nie wrzucałem. Po czym stwierdzam, że jest to układ zasilania? bo jeżeli nie przerywa przy tych 2500/3000rpm, a to się zdarza, to po prostu nie ma kompletnie mocy żeby jakoś w miarę agresywnie się rozpędzić, po prostu czuję się jak bym jechał 1.6 a nie 2.0 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pierwszy rzut sprawdzę pompę, później jeżeli nic to nie da to wtryski pójdą na stół :/ i tak wydatek i tak.
Nie popadam w obłęd, ale po prostu już przestaje mnie cieszyć posiadanie TDCi a zaczyna po prostu męczyć, chciał bym się tego problemu pozbyć i pocieszyć się jakiś czas z jazdy a nie jechać i czekać kiedy się coś rozleci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem