Cytat:
to bylo najlepsze w tym wszystkim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. choc niepopadajmy w obled...moim zdaniem macie obaj sprawne silniki a problem tkwi jednoczesnie w wtryskach i pompie.
Mysle ze dzieje sie to rzez to ze po tym przebiegu zarowno wtryski przewalaja wiecej paliwa jak i pompa zaczyna niedomagać..a te dwa czynniki skladają sie na jeden ze w konsekwencji brakuje paliwa. No ale warto odlaczyc ESP albo nawet ABS aby upewnic sie ze niejest to tego wina. Pozatym jakbyscie widzieli jakie zanieczyszczone paliwa wozi sie w cysternach to juz byscie sie nie dziwili ze uklad wtryskowy tak szybko pada. Ja sie juz raz niemile zaskoczylem jak zobaczylem co zostaje na dnie zbiornika po oproznieniu.
|
Również myślę, że jest to coś z wtryskiem, dzisiaj próbowałem zmieniać biegi bez dodawania gazu, jedynka i dwójka poszły gładko, trzeci i czwarty już dość mocno szarpał, po wrzuceniu piątki nie mógł wbić wyższych obrotów pomimo wyraźnie słyszalnych starań, szóstego biegu już z racji problemów z piątym nie wrzucałem. Po czym stwierdzam, że jest to układ zasilania? bo jeżeli nie przerywa przy tych 2500/3000rpm, a to się zdarza, to po prostu nie ma kompletnie mocy żeby jakoś w miarę agresywnie się rozpędzić, po prostu czuję się jak bym jechał 1.6 a nie 2.0
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pierwszy rzut sprawdzę pompę, później jeżeli nic to nie da to wtryski pójdą na stół :/ i tak wydatek i tak.
Nie popadam w obłęd, ale po prostu już przestaje mnie cieszyć posiadanie TDCi a zaczyna po prostu męczyć, chciał bym się tego problemu pozbyć i pocieszyć się jakiś czas z jazdy a nie jechać i czekać kiedy się coś rozleci
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.