Temat: [Focus 1998-2004] demontaz lusterka od kierowcy
View Single Post
Stary 28-01-2012, 11:17   #6
korek007
ford::professional

Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: demontaz lusterka od kierowcy

Cytat:
Napisał Daro19823 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko ja mam sterowanie elektroniczne lusterek i nie wiem czy jak szarpne ta obudowe od wewnatrz czegosc nie złamie....
Nie masz szarpać, lecz spokojnie odciągnąć, tak aby obudowa wyszła z przednich dwóch zaczepów. Odciągnij przednią część obudowy w kierunku prostopadłym do płaszczyzny drzwi, tzn. np. przy zamkniętych drzwiach w kierunku fotela. Kiedy obudowa wysunie się z przednich zaczepów, przesuń ją lekko do tyłu, aby wyszła z tylnego zaczepu. Wtedy od środka masz dostęp do przewodów połączonych z tym urządzonkiem do ustawiania lusterek. Odłączasz kostkę i możesz obudowę odłożyć na bok (ja za chiny nie mogłem tej kostki wyciągnąć i dalszą część prac przeprowadziłem z obudową wiszącą na przewodach. W zasadzie w niczym to nie przeszkadzało). Dalej - odłączasz przewody idące od lusterka, wykręcasz wkręt mocujący lusterko i masz lusterko "luzem", przeciągając jednocześnie przewody lusterka na zewnątrz.
korek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem