Ja tam nigdy nie wyjeżdżam paliwa do końca, jak jest 1/4 baku tankuję od razu do pełna.
Mam jednak mały problem. Zawsze tankowałem na Shellu zwykłego diesla. 3 dni temu miałem rabat i zatankowałem do pełna Shell VPower diesel. Wróciłem do domu (1km). Rano żona pojechała do pracy (30km). Gdy dojechała zauważyła, że wskazówka paliwa wskazuje poziom 1/4 baku!!! Zgasiła auto, przekręciła kluczyk i już pokazywało 3/4 baku... nadal za mało, ale "lepiej".
Po pracy wsiadła, wróciła do domu i wskazówka dobrze pokazywała prawie pełny bak.
Następnego dnia wskazywała prawidłowo, a dzisiaj wieczorem znowu hece, po odpaleniu - wskazywała poniżej 1/4 baku, jak wróciłem (ok 10km przejechałem) po zgaszeniu i przekręceniu kluczyka pokazuje 3/4...
Nie wiem czy to wina mrozów??? u nas w nocy jest -15 w dzień -10 od kilku dni, czy jakiś pływak zamarzł?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy to przez to paliwo czy po prostu - kierunek ASO??? :/