View Single Post
Stary 29-01-2012, 17:13   #30
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Drogowe + przeciwmniegle. Mostkowanie, jak?

Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- drogowych uzywam tylko wtedy jak zap... jak jade bardzo szybko poza miastem. Wtedy patrze 100 m do przodu i tylko to mnie interesuje a to co zobacze w rowie oswietlone przeciwmgielnymi to mi mignie tak
a ja uzywam tez w mieście i na wsi, nawet jak jade 50km/h
Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym kupil przekaznik i podlaczyl go tak zeby zwieral
kabelek Zielony/Pomaranczowy - pin 7 z kostki włącznika świateł z kabelkiem
Zielony/Pomaranczowy - pin 3 z kostki włącznika świateł

wysterowal bym go sygnalem wlaczenia dlugich z kabla
Zielony/zółty - pin 7 z kostki przy dzwigni migaczy

masa dla przekaznika najlepiej wziasc z czarnego kabla - pin 10 z kostki wlacznika światel

Takie podłączenie załatwia nam 3 rzeczy
- przeciwmgielne działają po włączeniu drogowych ale włączenie przeciwmgielnych nie powoduje włączenia drogowych
- wszystko robimy w kabinie a nic pod maską
- nie bedziemy zanadto obciążać styków włącznika drogowych

Proponowałbym jakis wyłącznik do tego założyc chocby po to zeby przed przeglądem wylaczac nasze "usprawnienie"
Trzeba by spojzec na schemat czy przekazniki od drogowych i p,mgielnych nie sa w malej skrzynce pod maska, wtedy jeden kabelek z bezpiecznikiem miedzy styk roboczy p drogowych a sterujacy+ przekaznika przeciwmgielnych i prawie po sprawie (o ile prad sie nie ma gdzie cofnac, jak ma to dioda na kablu do przekaznika p.mgielnych