witam wszystkich
widze ze koledzy wydaja duzo kasy , kasy wyrzuconej w bloto bo jak sie poszuka dobrze to IC mozna znalezc do 600 zeta z kolankami i objemkami. Wydechu nie trzeba ruszac bez sesu, wiem po sobie, dobry filtr powietrza oczywiscie w miejsce oryginalnego , wiecej nie ma sesu inwestowac . Do tego dobry program najlepiej v-tech, ja roblem w v-tech slask na hamowni bez hamolcow wiec moja foczka cisla do silnika tylko 09 bara, gdzie na drodze pcha 1,2 bara i do 4 biegu swieci trakcja na suchym asfalcie, po wylonczonej pali opony a to dzieki 270 koni i 461 Nm. Fakt ze na hamowni wychodzi mniej koni ale jak wspominalem wczesniei nie moglem dokladnie zmierzyc z powodu braku hamolcow w hamowni, wiec w najblizszym czasie wybiore sie do krakowa na hamownie gdzie mozna zasymolowac wszystkie warunki drogowe i wtedy sie okaze dokladnie co wyskoczy. Na potwierdzenie tego co mowie dodam wykres z hamowni.
aha zapomnialem dodac ze po wymianie IC i filtra przed chip tuningiem wyszlo 235 Ps i 340 Nm
Jeszcze jedno ktos cos mowil o wymianie sprzegla , bo seryjne nie wytrzyma , dzdura , jak sobie poszukacie to znajdziecie w katalogu Valeo ,ze sprzeglo z st jest takie samo jak w rs . Roznia sie tylko numery ,to samo w katalogu forda . A wtym wszystkim chodzi tylko o to zeby oskubac klienta bo ma Rs-a . Wniosek jest taki ze po między st a rs jest różnica turbiny, kolektor ssacy, wtryski , dobry program i mamy 305Ps. Reszta identyczna blok glowica , skrzynia biegów , sprzeglo, półoski . Jeszcze bede musial sie zgłębić w Rs500 gdzie jest 350 koni , kiedyś to opisze .
Ostatnio edytowane przez thomas198 ; 01-02-2012 o 21:19
|