Odp: 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?
Witam Wszystkich.
Ja juz tez mam swojego boosta i Smaxa w jednym.
Odebralem w Poniedzialek. Auto bylo u dealera przed wigilia, ale "strajk" swiateczny w Urzedzie Celnym, potem moj wyjazd sluzbowy i na tydzien ferii, i tak sie zeszlo.
pierwsze 200km to 14l, ale na to nie ma sie co patrzec. Drugie 200km na kompie to 10,4l. Ciagle zimny silnik (80% pokazuje). Na razie nie bede nawet sprawdzal ile w realu (wiadomo komputery klamia). Na nastepnym baku zmierze.
Dwa Pytania do szanownych Panstwa co do silnika. :-)
1) Silnik rzeczywiscie zbiera sie calkiem ok powyzej 2tys (pewnie 1,6tys jak mowi kolega). Ale ten komputer ciagle nie daje mi zyc ta zielona strzalka w gore i w gore. Jakby zmieniac te biegi jak on chce, to turbo sie nigdy nie wlaczy... on chce przy 80km/h, zebym 6tke wrzucal! Sluchacie sie go czy go ignorujecie?
2) Jakies rady do "dotarcia"? Dac mu spokoj czy wrecz przeciwnie dac mu "popalic"?
Pytanie dodatkowe numer 1 to czy ktos ma sposob na ten piano plastik? Pod recznym porysowany byl juz przy stanie 0km. Pewnie jak chlopaki czyscili auto do wydania to juz zrobili rysy. Jest jakis wosk czy cos zeby to zabezpieczyc?
A pytanie dodatakowe numer 2 to jak dziala HSA (system ruszania pod gore) jak sie nie ma elektro hamulca? Ja nie mam i szczerze mowiac jak go zwolnie z recznego to on robi mi zjazd - na razie testowalem glownie pod gore do tylu - czyli wyjazd z garazu. Ale tak to tez powinno HSA chyba zadzialac....
Wiecej wrazen wkrotce (lacznie z efektami walki z dealerem z powodu braku niektorych zamowionych dodatkow).
Ogolnie auto horendalnie drogie jak sie chce dobrac lepsze wyposarzenie (pomimo rabatow), ale na razie wydaje sie, ze warte ceny. Jest super.
Pozdrawiam.
K
|