Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 02-02-2012, 13:46   #2713
Wind
ford::average

Imię: Wojtek
Model: FOCUS ST
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał Kapsel_lg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również w porównaniu do innych marek. Poczytaj o VW, Toyotach Hondach itd. ty myslisz że tam jest pięknie słodko i sam miód?
Poczytaj o cenach za części i obsługę i bnagle okazuje się że ten Ford wcale nie jest tak zły.
Wiem że różne rzeczy dzieją się w wielu markach, lecz akurat tak sie składa że mam VW, miałem Toyotę i Hondę. Nie mówię że tamte samochody są bezawaryjne lecz ja miałem z nimi zdecydowanie mniej problemów niż z Mondeo. Być może ford jest najtańszy w serwisie lecz także poziom serwisów forda w moim przekonaniu jest najniższy spośród znanych mi producentów aut.
Dla Forda jeźeli samochód jeździ i nic sie w nim nie urwało oznacza że wszystko jest w najlepszym porządku. Normy fabryczne dopuszczają paranoiczne odstępstwa od potocznie rozumianej "jakości" elementów.
Akurat udało mi sie pozbyć mojego "cacka" z czego jestem bardzo zadowolony.
Miałem go od nowości, serwisowałem w ASO i najeździłem około 90 tys km (był bezwypadkowy). Rozumiem iż niektórzy są zadowoleni z tego auta, lecz inni nie są (wśród nich min ja). Nie rozumiem do końca "agresji" skierowanej do niezadowolonych użytkowników mondeo - w dodatku w wątku o usterkach.
Wind jest offline   Odpowiedź z Cytatem