Temat: [Mondeo 2000-2007] Rano nie działa ogrzewanie
View Single Post
Stary 03-02-2012, 12:54   #8
m_g
ford::advanced

Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
Domyślnie Odp: Rano nie działa ogrzewanie

Test climatronica nic nie da , mój też pokazywał zero błędów i niby sprawny, a był tak zwalony że na lewo włączał mi sprężarkę od climy, tzn clima pracowała sobie a nawiew sobie. Wymieniłem climatronic to i mam ciepło i spalanie spadło i tony wody pod samochodem nie mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Jak masz jazdy z ogrzewaniem, to pierwsza rzecz od której trzeba zacząć to wymiana panelu. Koszt na ale drogo od 150 do 250 zł , a stary możesz na śmietnik posłać.

Aby zdjąć panel trzeba:
Zdjąć mieszek i gałkę zmiany biegów ,oraz ten panel z mieszkiem. Potem tam na dole są dwie śrubki i odkręcamy(ważne czarne śrubki a nie srebrne ! ). Kolejne dwie są w otworze radia tzn. jedna śrubka na każdy bok . Potem następne 2 śrubki są pod przyciski odmrażania szyby przedniej i pod awaryjnymi światłami no i trzeba mocniej szarpnąć aby to wszystko wyszło. Aby to wyjąć trzeba wrzucić bieg wsteczny aby mieć więcej miejsca. No i potem widzimy panel i wymieniamy (na panel przypada 6 śrubek , wszystkie widać). Wypinamy kabelki i jazda ^ ^. Do całej procedury jest potrzebny: gwiazdkowy śrubokręt (średniej długości) z magnesem i mały płaski do podważania. Dodatkowo polecam , aby czymś wyłożyć miejsce tam gdzie jest gałka biegów ,bo jak tam śrubka wpadnie to jest szukania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jakie zmiany w porównaniu do białego:
->Ze wszystkich kratek ,leci taka sam moc powietrza, nie ma takiej jazdy , że ze środka daje ci mocniej ,a z bocznych słabiej !
-> Nareszcie mam ciepło w samochodzie i nie muszę mieć na 27 stopni nastawione ciepło tylko na 20 i wystarczy

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ,tak wygląda mondeo po zdjęciu panelu ^ ^

Ostatnio edytowane przez m_g ; 03-02-2012 o 12:58
m_g jest offline   Odpowiedź z Cytatem