Cytat:
miałem dokładnie to samo, jak był ciepły, rozgrzany to dziwnie zapalał, tak jakby chodziły nie wszystkie cylindry, obroty były bardzo niskie i dopiero przygazownie pomagało, jak sie tylko ochłodziło problem znikał
teraz po naprawie sterownika nie zauważyłem tej usterki, a sierpień był gorący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Podepnę się pod temat bo problem lekko falujących wolnych obrotów mam juz od jakiegoś czasu. Auto ma już swoje lata i 230 tyś km więc nie oczekuję, że wszystko będzie idealnie chodziło, ale może od paru miesięcy zauważyłem również mały problem z odpalaniem.
Jak silnik jest nagrzany i po chwilowym postoju ponownie zapalam to tak jakby palił nie na wszystkie cylindry i obroty są b. niskie. Pomaga lekkie dodanie gazu podczas zapalania, lub wyłączenie i ponowny zapłon. Na nagrzanym silniku lub na ostygniętym problem nie występuje. Nie zauważyłem też innych objawów typu szarpnięcia, gaśnięcia, brak mocy itp. o których piszecie.
Jak sądzicie czy w tym przypadku może to również być powodowane sterownikiem pompy??