Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0 TDDi Padającą pompa wtryskowa ?
View Single Post
Stary 03-02-2012, 23:16   #46
Olek
ford::advanced

Imię: Olek
Model: Mondeo MK5 - HB
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Padającą pompa wtryskowa ?

Cytat:
Napisał Grumete Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem dokładnie to samo, jak był ciepły, rozgrzany to dziwnie zapalał, tak jakby chodziły nie wszystkie cylindry, obroty były bardzo niskie i dopiero przygazownie pomagało, jak sie tylko ochłodziło problem znikał
teraz po naprawie sterownika nie zauważyłem tej usterki, a sierpień był gorący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podepnę się pod temat bo problem lekko falujących wolnych obrotów mam juz od jakiegoś czasu. Auto ma już swoje lata i 230 tyś km więc nie oczekuję, że wszystko będzie idealnie chodziło, ale może od paru miesięcy zauważyłem również mały problem z odpalaniem.
Jak silnik jest nagrzany i po chwilowym postoju ponownie zapalam to tak jakby palił nie na wszystkie cylindry i obroty są b. niskie. Pomaga lekkie dodanie gazu podczas zapalania, lub wyłączenie i ponowny zapłon. Na nagrzanym silniku lub na ostygniętym problem nie występuje. Nie zauważyłem też innych objawów typu szarpnięcia, gaśnięcia, brak mocy itp. o których piszecie.
Jak sądzicie czy w tym przypadku może to również być powodowane sterownikiem pompy??