View Single Post
Stary 04-02-2012, 14:32   #5
daglas
ford::beginner

Model: Ford Fusion
Silnik: 1,4 16V benzyna
Rocznik: 2004
Domyślnie

Cytat:
Napisał tejrezjasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czyli jednym słowem szykuje się totalna zgadywanka bo w sumie to może być wszystko od czujników po samą przepustnice
Na to wygląda jak zwykle. Ale najpierw można zrobić proste czynności. Np. odkręcić korek wlewu paliwa lub co było dawniej praktykowane wlać do baku 1/4 litra denaturatu, który wiąże wodę. Jeśli to okaże się nieskuteczne to dopiero wtedy grzebać we wnętrznościach.
Mnie przynajmniej to kilka razy pomagało, gdy samochód nie chciał zapalić. Akurat w Fusionie zdarzyło mnie się to tydzień temu po raz pierwszy.
Piszę to jako praktyk a nie mechanik samochodowy. Ciekawe więc co mechanicy mieli by tu do powiedzenia na te moje "domowe" sposoby.

Jeszcze tytułem usprawiedliwienia. Te moje wpisy w tym temacie nie są z nim bezpośrednio związane, ale sądzę, że są aktualne przy silnych mrozach i być może mogą być przyczyną póżniejszych zakłóceń wymienionych przez autora wątku.

Ostatnio edytowane przez Skolmi ; 04-02-2012 o 15:33
daglas jest offline   Odpowiedź z Cytatem