Temat: [Focus 1998-2004] dziwne szumy po wymianie oleju
View Single Post
Stary 05-02-2012, 07:18   #35
Pietro71
ford::average

Imię: Piotr
Model: Ford mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125 km
Rocznik: 2008
Domyślnie

????????????????????????????????

Panowie mysle ze to forum jest do czegos innego , nie do ciupania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Panowie gadajcie sobie co chcecie ja wiem swoje , nie opony ,nie to co chce uslyszec. Podjechałem do typa aby wymienił olej i wymienił oczywiscie 10w40 z butelek bo z beczki nie miał . Po wyjechaniu o typa zaczelo sie wycie ,majac butelke po oleju wyczytalem w necie ze ten olej w wiekszosci leje sie do silników benzynowych, starszych modeli. Obawa ze cos sie moze stac narastala , w dwuch warsztatach postawiono doagnoze po wczesniejszym zbzdaniu stetoskopem ze wycie pochodzi z okolic miski olejowej , czyli pompa oleju .Postamowiłem zmienic olej na 10w40 z dopiskiem DIESEL castrol magnatec ,po wyjechaniu z warsztatu i pokonaniu lilku kilometrów nic nie było słychac zadnego wycia i tak jest do tej pory jest okiey ,przyczyna okazal sie zle dobrany olej panowie cwaniaki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 05-02-2012 o 07:39 Powód: Regulamin pkt.21
Pietro71 jest offline   Odpowiedź z Cytatem