Cytat:
|
EDIT: Dokładnie taką gruszkę kupiłem w sklepie w mieście za cenę z allegro +przesyłkę, więc na 1 wyszło a nie musiałem czekać na paczkę.
|
Wiem wiem, w lagunie II taką mam.
Wielkie dzięki panowie. Przyczyną był totalnie zapchany filtr paliwa a co najlepsze filtr okazał się od nowości nie wymieniany. Żeby dobrze odpowietrzyć układ wystarczy odkręcić korek od baku żeby nie robiło się podciśnienie i założyć sobie na odpowietrznik od filtra wężyk i lać ropę aż zacznie wracać się do baku. Ale oczywiście mam odrazu następny problem. Po odpaleniu auta zaczął wydobywać się dym, oczywiście myślałem że to ropa paruje bo troche wylało mi się na silnik ale potem dopatrzyłem się że topią mi się kable od świec żarowych a dokładniej taka końcówka z oczkiem co przykręca się do kabli WN tych czerwonych. Sprawdzałem przekaźniki te co są pod maską i wylgądają na dobre ponieważ od świec żarowych i od klaksonu jest taki sam, zamieniłem je i dalej to samo. Po przekręceniu kluczyka świece się podgrzewają, potem układ się wyłącza i przy uruchomieniu silnika znów grzanie się włącza i cały czas pracuje. Co gorsze spiralka na liczniku działa prawidłowo. Czy jest jakiś przekaźnik w środku włączająco/wyłączający od grzania świec, bo ten pod maską jest ok a wiązka kabli prowadzi do środka auta.